Category: Berichten

VersSpreken live over Lucebert in Amstelveen

U bent weer uitgenodigd bij een opname van VersSpreken Live! Ditmaal gaan we, dinsdagavond 13 december, in de bibliotheek van Amstelveen spreken over een gedicht van Lucebert, dat u hieronder ziet. Dat doen we met oude bekende Hélène Gelèns en nieuwkomer Krijn Peter Hesselink. En met u, natuurlijk. We hopen u in Amstelveen te zien, temeer daar we daar ons tweejarig bestaan zullen vieren. Details vindt u op de website van de bibliotheek, en daar kunt u ook reserveren. En u kunt ons helpen het nieuws over dit evenement te verspreiden door u ook op facebook aan te melden voor het event, en uw connecties ervoor uit te nodigen.

————

er is een mooie rode draad gebroken in de ochtend
er is de grond vochtig een kind slapend tussen woedbijt
er is een vrouw bij vrienden blijven slapen
er is een scheerstoel in de hemel opgenomen
er is een kamer ademloos gaan lopen
er is een kamer radeloos een leeg gelopen
er is een koker opgestaan met ledematen
er is een open oven hevig gaan bloeden

ik ben niet verzekerd
ik ben bij gebleven

ik ben op de doffe lucht van achtervolgers
langzaam uitgegleden uit
mijn eigen adem hijgt zijn zeilen
zijn zeezeilen zagen de wind
de wind valt om
om en om
( au )
er is een mooie rode draad gebroken in de ochtend

- Lucebert

VersSpreken Live over Gerard Reve

We gaan weer VersSpreken! Niet alleen worden er op dit moment weer nieuwe afleveringen gepland, ook vindt op 5 april aanstaande, om 20.00 u., de derde editie van VersSpreken Live plaats. We nodigen u allemaal van harte uit om mee te praten met Matthijs, Joost, Henk van der Waal en Jeroen van Rooij over het gedicht Leve onze marine van Gerard Reve (lees het gedicht hier). Het wordt ongetwijfeld een gesprek over religie, mystiek, ironie, eucharistie en de Liefde.

VersSpreken Live vindt plaats in Boekhandel van Rossum in Amsterdam, al sinds 1929 een begrip in de Beethovenstraat. Tram 5 en 24 stoppen er voor de deur. Reserveren is gewenst, via winkel@boekhandelvanrossum.nl of 020-4707077.

VersSpreken Live over Gerard Reve
Met: Henk van der Waal, Jeroen van Rooij, Matthijs Ponte, Joost Baars
Aanvang: 20.00 u., deur open: 19.30 u.
Entree: gratis, reserveren via: winkel@boekhandelvanrossum.nl of 020-4707077

Welkom, Parool-lezers

Dag Parool-lezers! Welkom op de website van de podcast VersSpreken. Kijk gerust even rond, of luister naar een van de zes afleveringen die nu online staan (zweef met uw muis boven de knop “afleveringen” in de menubalk). Er zijn afleveringen over Thomas Möhlmann, Toon Tellegen, Rodaan Al Galidi, Mark Insingel, Bart Meuleman en Hélène Gelèns. Binnenkort staat ook de zevende aflevering online, over Martin Reints.

Volg ons op Twitter.
Vind ons leuk op Facebook.
Abonneer u op VersSpreken via iTunes, of via een andere reader.

Lees hier het artikel in het Parool online terug.