Live: twee stemmen en een klok (VS #6: Helene Gelens)

Het is alweer een tijdje geleden, maar op 16 april j.l. kwamen wij en enkele tientallen van onze luisteraars bijeen in Perdu voor de opnames van de eerste VersSpreken met publiek. Het werd een gedenkwaardige avond, waar Hélène Gelèns haar gedicht Gedicht voor twee stemmen en een klok voorlas, en waar VersSprekers Erik Lindner, Matthijs Ponte, Joost Baars en debutante Maud Vanhauwaert een gloedvol gesprek hadden over de biologische klok, vrouwelijkheid, lichamelijkheid, voordrachtspoëzie, compositie en nog veel meer.

Het gedicht van Hélène Gelèns is in verband met de voor internet lastige bladspiegel niet in dit postje te lezen, maar hier te downloaden. Het is ook te lezen in haar tweede bundel zet af en zweef die dit voorjaar bij Uitgeverij Cossée verscheen.

VersSpreken met publiek is ons goed bevallen. Deze eerste keer zal zeker niet de laatste zijn.

One comment

  1. Pingback: Hélène Gelèns – Gedicht voor twee stemmen en een klok « JJ Pollet

Leave a Reply