Hélène Gelèns: voor twee stemmen en een klok (repost VS #6)

Eind deze maand gaat een nieuwe reeks afleveringen over Ghayath Almadhoun, Frank Koenegracht, Mustafa Stitou, Jan Arends en Jeroen Mettes in première. In aanloop daarnaartoe, én om onze nieuwe iTunes-feed te vullen en onder de aandacht te brengen (pas hier uw abonnement aan, of abonneer u) plaatsen we al onze oude afleveringen als repost. Vandaag aflevering #6 over Hélène Gelèns, bovendien de eerste aflevering die we voor publiek opnamen.

Op 16 april 2010 kwamen wij en enkele tientallen van onze luisteraars bijeen in Perdu voor de opnames van de eerste VersSpreken met publiek. Het werd een gedenkwaardige avond, waar Hélène Gelèns haar gedicht Gedicht voor twee stemmen en een klok voorlas, en waar VersSprekers Erik Lindner, Matthijs Ponte, Joost Baars en debutante Maud Vanhauwaert een gloedvol gesprek hadden over de biologische klok, vrouwelijkheid, lichamelijkheid, voordrachtspoëzie, compositie en nog veel meer.

Het gedicht van Hélène Gelèns is in verband met de voor internet lastige bladspiegel niet in dit postje te lezen, maar hier te downloaden. Het is ook te lezen in haar tweede bundel zet af en zweef die in het voorjaar bij Uitgeverij Cossée verscheen.

Leave a Reply